Rajoni

Irinej: Nuk mund ta imagjinoj Serbinë pa Kosovën

Pozicioni i Kishës në çështjen e Kosovës është i qartë, e qartë si një ditë, si dielli, sepse siç tha ai “Kisha Serbe e filloi historinë e saj në atë zonë, ku Patriarkana e Pejës është vendbanimi i patriarkëve serbë dhe Kishës serbe”,

Kështu ka deklaruar patriarku serb Irinej në një intervistë për Tv Hram.

“Nuk mund ta imagjinoj Serbinë pa Kosovën dhe Serbinë pa Deçanin, pa Patriarkanën e Pejës, Graçanicën dhe vende të tjera të shenjta”, ka shtuar ai.

OPINIONE