Bota

Ish-diplomati i Vatikanit dënohet me 5 vjet burgim për pornografi

Gjykata e Vatikanit sot dënoi ish-diplomatin e selisë së shenjtë me 5 vite burgim për posedim dhe shpërndarje të pornografisë më fëmijë në gjykimin e parë të këtij lloji në Vatikan.

Gjykata e Vatikanit sot dënoi ish-diplomatin e selisë së shenjtë me 5 vite burgim për posedim dhe shpërndarje të pornografisë më fëmijë në gjykimin e parë të këtij lloji në Vatikan.

Monsinjor Carlo Capella ka pranuar se ka shikuar foto me rastin e periudhës, të siç e quajti “gjendjes së brishtë” dhe krizës së brendshme të shkaktuar nga zhvendosja në punë në ambasadën e Vatikanit në Washington.

Kryetari i tribunalit Giuseppe Dalla Torre lexoi aktgjykimin të shtunën pas gjykimit dyditorë në të cilin Capella kërkonte një dënim të butë, duke thënë se ky episod është vetëm “një pengesë në rrugën” e profesionit të priftërisë të cilin dëshiron të vazhdojë.

Ai ka thënë se Capella ka vazhduar të ketë qasje në materiale të tilla madje edhe pasi Vatikani e tërhoqi në gusht të vitit 2017. (AA)