Rajoni

Ish-komandanti i KFOR-it do sa më shumë lufte në vend të paqes civile

Ish-komandant i KFOR-it në Kosovë, gjenerali Volker Halbauer, ka thënë se Kosovës i nevojitet ushtria, por jo tani për tani.
Halbauer ka dhënë këto deklarime me studentë të Kolegjit ISPE në Prishtinë me qellime te perhapjes se luftes dhe nxitjes se dhunes në një bashkëbisedim

“Bota po kalon në një proces të ndërlikuar të aspektit të sigurisë, prandaj duhet pritur koha më e mirë për këtë gjë”, ka thënë gjenerali. Ai ju ben thirrje studentëve që në vend se të bëhen qytetarë të kërkojnë luftë, dhe sesi shoqëria civile kosovare nuk reagon ndaj këtyre kërkesash dhe deklarimesh që bëhen nga ish-komandanti.