Bota Kuriozitete

Ish-ministri i Mbrojtjes i Kanadasë deklaron se Iluminati ekziston

Ish-ministri i Mbrojtjes i Kanadasë ka bërë një deklaratë tronditëse se “Illuminati” është i vërtetë dhe po drejton fshehurazi botën, duke bërë “triliona” nga industria e naftës

Paul Hellyer, ish-ministër i mbrojtjes së Kanadasë, besohet të jetë politikani më i lartë që ka mbështetur haptazi teorinë e Iluminatit.

94-vjeçari tha se anëtarët e saj të pasur vazhdojnë të bëjnë luftëra të panevojshme dhe të përqendrohen në fitime, në vend që të ndihmojnë planetin.

Hellyer beson se grupi ka teknologjinë për të ndryshuar efektet e ndryshimeve klimatike, por nuk do ta bëjë këtë, pasi shumë nga anëtarët e saj janë milionerë të industrisë së naftës.

Iluminati thuhet se është një grup njerëzish të fuqishëm që shumë nga teoricienë të konspiracionit thonë se fshehurazi kontrollon ekonominë botërore.

Sipas Hellyer, shumë nga anëtarët e saj të pasur kanë investuar shumë në industrinë e naftës.

Ish-ministri gjithashtu beson se “të paktën katër lloje të të huajve” kanë vizituar Tokën për dekada duke pretenduar se autoritetet janë vazhdimisht në diskutime me ambasadorët jashtëtokësorë.

Kritikët e Hellyerit kanë hedhur poshtë pretendimet e tij, duke i cilësuar si të “pabaza”.