Bota

Ish oficeri i CIA-s: SHBA, Izraeli dhe Arabia Saudite, shkaktarët kryesore të konflikteve në rajon

Ish specialisti kundër terrorizmit dhe officer i inteligjencës ushtarake të Agjencisë Qendrore të Inteligjencës të Shteteve të Bashkuara (CIA) tha se Shtetet e Bashkuara, Izraeli dhe Arabia Saudite janë kontribuesit kryesorë në konfliktin dhe luftën në rajon.

Philip Giraldi sot në panelin profesional që u mbajt në hotelin Al-Ghadir në Mashhad tha:

“Shtetet e Bashkuara, Izraeli dhe Arabia Saudite janë elementët kryesorë trekëndësh që shkaktojnë konflikt në rajon”.

Ish-zyrtari i Agjencisë Qendrore të Inteligjencës (CIA) tha: “Konferenca Ndërkombëtare e Horizontit të Ri në Mashhad ka përkuar me vendimin e fundit të Trump për të dalë nga JCPOA dhe kjo çështje duhet të diskutohet posaçërisht në konferencë”.

“Sot, 2.5 milionë banorë jetojnë në Rripin e Gazës dhe ne shohim se Izraeli në mënyrë të paligjshme e ka bërë Gazën në një burg të madh”, tha ai.

Analisti në Russia Today and Press TV vuri në dukje se Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë qenë gjithmonë një mbështetës i plotë i Izraelit, duke shtuar, “Mund të thuhet me siguri se Kongresi i SHBA ka vepruar në mënyrë të favorshme për Izraelin me 100 për qind”.

Ai argumentoi se Trump kurrë nuk ndihmoi në reduktimin e konflikteve dhe luftës në rajon dhe vuri në dukje, “Izraeli ka një kontroll themelor mbi mediat amerikane, kështu që mediat gjithmonë përpiqen ta tregojnë atë të pafajshmin dhe të shtypurin”.

“Izraeli dhe Shtetet e Bashkuara po vazhdojnë luftëra të mëtejshme, pas një pushtimi në Siri, Liban dhe Iran. E vetmja fuqi e armatosur me armë bërthamore në Lindjen e Mesme është Izraeli dhe nuk duhet të lejojmë që të ndodhin tensionet e reja dhe luftërat e reja”, Phil Tha Giraldy.

Burimi : A.Quds / ML