Islamofobi

Islamofomja Elida Jorgoni sulmon Sulltan Abdul Hamidin e I- rë me gënjeshtrën e radhës

Islamofobja Elida Jorgoni ka sulmuar sërisht duke mashtruar Sulltanin e Perandorisë Osmane, Abdul Hamidi i I-rë. Nëpërmjet një statusi në facebook ajo mashtron lexuesit e saj duke shkruar se Sulltani i Perandorisë Osmane, më 31 Maj 1779, Abdul Hamidi i I-rë lëshoi më 31 Maj 1779 një ligj kundër gjuhës dhe kulturës shqipe sipas të cilit osmanët mbronin nga kulturë dhe gjuhë greke dhe luftonin gjuhë shqipe.

Kulmin e mashtrimit ajo e arrin kur thotë se ky u nxorr nga arkivat greke dhe u botua në gazetën “Thessaloniki”, më 14 korrik 1999.

Elida Jorgoni njihet për qndrimet e saj kundër muslimanëve dhe Islamit, pa harruar sulmet e vazhdueshme që ajo i bën Turqisë dhe ish Perandorisë Osmane.

Statusi i Elida Jorgonit në facebook.

“Një ligj kundër gjuhës dhe kulturës shqipe, lëshoi Sulltani i Perandorisë Osmane, më 31 Maj 1779, Abdul Hamidi i I-rë, ku mbrohej nga osmanët kultura dhe gjuha greke dhe luftohej gjuha shqipe.
Ky dokument u nxorr nga arkivat greke dhe u botua në gazetën “Thessaloniki”, më 14 korrik 1999.”/gazetaimpak/