Bota

IZRAEL, NJËANSHMËRIA E SHBA PO PUNON KUNDËR PAQES

Presidenti palestinez Mahmud Abbas thotë se Izraeli po punon kundër paqes dhe sigurisë duke vrarë dhe zhvendosur palestinezët dhe duke ndërtuar vendbanime në tokën e pushtuar me mbështetjen e “njëanshmërisë” së Shteteve të Bashkuara.

“Vrasja, zgjerimi i vendbanimeve, shkatërrimi dhe çrrënjosja e popullsisë palestineze nuk do të sjellë paqe apo siguri”.

“Politikat izraelite dhe vendimet e njëanshme të SHBA kundërshtojnë rezolutat ndërkombëtare dhe po dëmtojnë shanset për të bërë paqe bazuar vetëm mbi zgjidhjen e dy-shteteve përgjatë kufijve të vitit 1967”, tha presidenti.

Burimi: Ambasada palestineze ne Shqiperi

OPINIONE