IZRAELI, NJË SHTET GENOCIDI

Nga Dr Mahathir bin Mohamad

 

 1. Malajzia nuk e njeh Izraelin; nuk ka lidhje diplomatike me të, nuk i lejon malajzianët të vizitojnë Izraelin dhe nuk i lejonë izraelitët të vizitojnë Malajzinë.
 2. Ky është i vetmi vend në botë që Malajzia trajton në këtë mënyrë. Pse?
 3. Në radhë të parë, Izraeli u krijua nga një pjesë e tokës palestineze, pa një referendum apo një plebishit. Palestinezët u dëbuan nga Palestina pa asnjë kompensim për tokën dhe shtëpitë e rrembyera nga izraelitët.
 4. Pastaj Izraeli rrembeu më shumë tokë palestineze në mënyrë që Izraeli të bëhej më i madh. Izraeli pastaj ndërtoi vendbanime të shumta në tokën palestineze pa pëlqimin e kombit palestinez.Palestinezëve u janë ndaluar këto vendbanime.
 5. Kur palestinezët rezistuan dhe hodhën gurë mbi tanket izraelite dhemakinave tëblinduara , ushtarët izraelitë gjuajtën me plumba të vertet në fëmijët palestinezë dhe arrestuan shumë prej tyre. Njerëzit u arrestuan e u burgosen për vite pa gjyq.
 6. Të burgosurit u përdorën për ti shkëmbyer me ushtarët izraelitë të kapur nga palestinezët.
 7. Rripi i Gazës bllokohet nga forcat izraelite. Anijet e ndihmave që mbanin ushqime, ilaçe dhe materiale ndërtimi uhodhën në ujërat ndërkombëtare dhe u detyruan të shkonin në Izrael. Në një incident 10 aktivistë u vranë. Këto akte nga izraelitët janë kundër ligjeve ndërkombëtare.
 8. Kur palestinezët hodhën raketa artizanale në Izrael, izraelitët hodhen bomba dhe gjuanin me raketa në qytetet dhe fshatrat palestineze. Shkollat ​​dhe spitalet u shkatërruan, pacientët dhe fëmijët u vranë ose u sakatuan.
 9. Bllokada e Gazës është e paligjshme, por asnjë vend nuk e ka dënuar Izraelin për shkeljen e ligjeve dhe kodeve morale ndërkombëtare.
 10. Sot Izraeli deklaron se Jeruzalemi është kryeqyteti i tij. Kur palestinezet goditen ushtarët izraelitë, ata u qëlluan dhe u vranë dhe shumë u arrestuan.
 11. Është ndërtuar një mur i lartë për të ndarë fshatrat dhe qytetet palestineze. Palestinezët nuk mund t’i vizitojnë të afërmit pa u nënshtruar kontrolleve poshtëruese në shumë pika kontrolli të krijuara nga izraelitët. Palestinezëve nuk u lejohet të udhëtojnë në rrugë të ndërtuara nga izraelitët në tokën palestineze.
 12. Mijëra palestinezë janë vrarë ose plagosur përmes veprimeve ushtarake izraelite.
 13. E gjithë bota mund të shohë padrejtësinë dhe shtypjen e palestinezëve nga ana e izraelitëve. Por Izraeli as nuk ështëkritikuar nga njerëzit që flasin aq shumë për lirinë dhe sundimin e ligjit. Izraeli duket se është i privilegjuar.
 14. Nëse dikush ekritikonIzraelin ose holokaustin, ai menjëherë etiketohet “antisemitik”, çnjerëzor ose imoral. Por çnjerëzimi i ashpër i Izraelit nuk është i dënuar.
 15. Malajzia nuk është anti-hebre apo anti-semite. Arabët janë gjithashtu njerëz semitë. Por ne rezervojmë të drejtën për të dënuar sjelljen çnjerëzore dhe shtypëse kudo, nga çdokush. Ne kemi dënuar njerëzit e Myanmarit për trajtimin e tyre të Rohingyasve . Kemi kritikuar shumë vende dhe njerëz për akte çnjerëzore.
 16. Shumë njerëz dhe shumë vende na kanë dënuar. Por ne nuk jemietiketuar as nuk kemi etiketuar njerëz që flasin çështje të së drejtës në një botë të lirë.
 17. Malajzia ndalon dy atletë izraelitë – SHBA ndalon qytetarët e pesë kombeve islamike dhe planifikon të ndërtojë një mur kundër amerikanëve të Jugut. Hungaria, Polonia dhe Republika Çeke ndalojnë refugjatët. Kryeministri i Hungarisë Viktor Orban iu referua refugjatëve sirianë si “pushtues myslimanë”.
 18. Izraeli është një shtet kriminal dhe meriton të dënohet. Ne e dimë mbështetjen e fortë për Izraelin. Ne nuk mund të veprojmë kundër Izraelit përtej refuzimit për ta njohur atë. Ne ruajmë të drejtën të pengojmë izraelitët nga vendi ynë. Kur bota na dënon për këtë ne kemi të drejtë të themi se bota është hipokrite. Retorika e tyre për të drejtat e njeriut dhe sundimin e ligjit është fjalë boshe.
 19. Unë u bëj thirrje atyre qësimpatizojnë çështjen palestineze për të shprehur dënimin e tyre ndaj Izraelit. Terrorizmi nuk është përgjigja. Nevojitet një strategji e duhur për t’ju sjellë drejtësi palestinezëve. / chedet.cc

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne