Bota

Izraeli synon të ndërtojë një koloni sioniste me emrin “Trump”

Regjimi sionist i Izraelit synon të ndërtojë një koloni të veçantë në Kodsin e pushtuar dhe atë do ta quajë “Qyteza Trump” në të cilën do të vendosen ambasadat e shteteve të tjera në Kodsin e pushtuar.

Ministri izraelit i ndërtimit tha se Tel Avivi ka vendosur të emërojë “Qyteza Trump” një zonë ku ambasadat nga vende të ndryshme do të vendosen në Jerusalemin e okupuar. Ministri izraelit i ndërtimit Yoav Galant njoftoi dje në Nju Jork se kishte urdhëruar zyrtarë të lartë në ministrinë e tij që të miratojnë planin e ri për ndërtimin e vendbanimeve të reja për ambasadat që ai pretendon se do të vendosen në Kudsin e pushtuar./ PT