Historia Kuriozitete

Ja harta e Izraelit te madh biblik i cili do te krijohet pas shkaterrimit te arabeve

Historiani amerikan Mark Glenn, ne faqen e tij The Ugly Truth ka botuar harten biblike qe eterit e nacionalizmit izraelit kane krijuar. Sipas kesaj harte Izraeli i madh biblik do te shtrihet nga Egjipti – lumi Nil, neper Siri, Jordani, Palestine, Arabine Saudite, Turqi dhe Irak. Izraeli biblik do te shtrihet nga lumi Nil deri ne lumin Eufrat.

Per kete arsye Lindja e Mesme vihet gjithmone ne luftera dhe konflikte. Ajo duhet te depopullohet perpara se te krijohet Izraeli i madh biblik./ Gazeta Impakt