Historia

Ja sesi shqiptaret e mbrojten Turqine dhe Islamin kunder agresoreve anglo-franceze

Duke ecur varrezave të ushtarëve të rënë gjatë Betejës së Çanakalasë ne Turqi gjatë vitit 1915, të rregulluara dhe të mirëmbajtura mirë, në gurët e tyre mund të lexosh edhe emrat e qyteteve: Manastir, Shtip, Ohër, Kumanovë, Pejë, Prizren, Vlorë, Elbasan, Preshevë ose Gjakovë. Historia dhe kultura shqiptare sa është e pasur dhe e lavdishme aq është edhe e dhimbshme dhe tragjike. Duke pasur vëmendjen ashtu te mbishkrimet e varreve, mund të vijmë në konstatimin se kjo betejë është edhe e shqiptareve. Edhe 100 vite pas Betejës së Çanakalasë, me të arritur në këtë rajon, ke ndjenjën se ende mund të nuhasësh erën e barotit dhe mund të dëgjosh krismat e armëve!

Me poshte jane videot e kesaj beteje heroike shqiptare per te mbrojtur atdheun e tyre, Turqine, Kalifatin Osman dhe Islamin.