Shqiperia

BE jep datën e anëtarësimit për Serbinë dhe Malin e Zi, Shqipëria në vend numëro.

Presidenti i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker pret që Serbia të bëhet anëtar i Bashkimit Evropian para vitit 2025.

“Mendoj se Serbia dhe Mali i Zi do të bëhen anëtare të BE-së para 2025’ës”, ka thënë Juncker për agjencinë e lajmeve Tanjug.

Ndryshe, presidenti i Komisionit Evropian është takuar me kryeministrin bullgar Bojko Borisov, dhe ka deklaruar se është i kënaqur me qëllimin e Bullgarisë për të vendosur integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në mesin e përparësive gjatë presidences së saj të BE-së, në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm.