Rajoni

Jeronimos: Çështja e emrit është punë e parlamentit, jo e kishës

“Ne nuk bëhemi grek për një moment ose për një ditë” Nuk e japim emrin tonë, por kjo nuk është punë e kishës, por e Parlamentit i cili është i zgjedhur nga qytetarët, thotë kryepeshkopi grek Jeronimos në lidhje me çështjen e emrit. “Ne nuk bëhemi grek për një moment ose për një ditë. Ne jemi grek çdo ditë, çdo orë. Kisha ka marrë një qëndrim, nuk e japim emrin dhe se kjo nuk është punë e kishës. Kisha nuk bën protesta, qytetarët kanë zgjedhur Parlamentin dhe Parlamenti është përgjegjës për këtë. Grekët janë përgjegjës për votim ndërsa Parlamenti për të udhëhequr vendin”, ka thënë kryepeshkopi Jeronimos.