Bota

Johannes Hahn flet për Ballkanin me sallën bosh

Gjatë prezantimit të strategjisë së BE për ballkanin perendimor. Komisioneri Johanes Hahn ka postuar një foto në rrjetet sociale dhe një tekst shoqërues.
“Mbyllja e debatit konstruktiv Balkan – Europë. “Roli strategjik i rajonit është i qartë. ‘2025’ është tregues. Nuk është një datë fikse. Ajo duhet të motivojë. Por për vendet që të bëjnë detyrat e shtëpisë, kjo nuk do të ndodhë. E fundit por jo më pak e rëndësishme, ne të gjithë duhet ta komunikojmë këtë me qytetarët e BE-së”.
Por më e rëndësishmja është se në foton e postuar nga komisioneri Hahn bie në sy salla bosh. Ndoshta ka qenë mbyllja ose ata që kanë qenë prezent kanë qënë të lodhur nga debati për hallet e mëdha të Ballkanit.