Bota

Kalin: Jerusalemi mblodhi në një vend edhe mendjet e ndryshme

This handout picture released by the Venezuelan Presidency shows Venezuelan President Nicolas Maduro (R) speaking with Turkish Presidential Spokesman Ibrahim Kalin, during an extraordinary summit of the Organisation of Islamic Cooperation (OIC) in Istanbul, Turkey on December 13, 2017. Turkish President Recep Tayyip Erdogan on Wednesday urged the world to recognise occupied East Jerusalem as the "capital of Palestine", as Palestinian leader Mahmoud Abbas warned there could be no peace in the Middle East until such a step was made. A surprise guest was Venezuela's leftist President Nicolas Maduro whose country has no significant Muslim population but is a bitter critic of US policy. / AFP PHOTO / Venezuelan Presidency / HO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Venezuelan Presidency" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

“Nuk e kujtoj ndonjë periudhë tjetër kur administrata e ShBA-së ka neglizhuar kaq shumë interesat kombëtare të Turqisë”, bëri të ditur zëdhënësi i Presidencës, Ibrahim Kalin.

Zëdhënësi i Presidencës, Ibrahim Kalin bëri të ditur se çështja e Jerusalemit mblodhi në një vend madje edhe mendimet e ndryshme.

Në intervistën e tij të dhënë për një gazetë, zëdhënësi Kalin preku edhe në unifikimin që sjell me vete Jerusalemi.

Kalin vuri në dukje se në krizën e Jerusalemit edhe partitë në Kuvendin e Madh Popullor të Turqisë edhe disa vende kundërshtare vepruan së bashku, ndërsa shtoi se “Jerusalemi na bashkoi të gjithëve”.

Duke vënë në dukje se zyrtarëve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës i kanë treguar se Jerusalemi nuk mund të pranohet si kryeqytet i Izraelit në mënyrë të njëanshme dhe se kjo nuk do të kontribuoj në paqen e Lindjes së Mesme, Ibrahim Kalin tha: “Ata nuk na dëgjuan dhe u ballafaquan me disfatë”.

“Në shekullin e 21-të nuk bëhet politikë me kërcënim, presion dhe shantazh”, u shpreh zëdhënësi i Presidencës, ndërsa vijoi duke thënë se nuk e kujton ndonjë periudhë tjetër kur administrata e ShBA-së ka neglizhuar kaq shumë interesat kombëtare të Turqisë./ trt