Bota

Kalin u takua në Stamboll me gjeneralin McMaster

Zv/sekretari dhe zëdhënësi i Presidencës, Ibrahim kallën (İbrahim Kalın) u takua me këshilltarin për sigurinë kombëtare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, gjeneral lajtnant Herbert Raymon McMaster që vizitoi Stambollin dje dhe sot.

Sipas informacioneve të marra nga presidenca në takim u konfirmuan marrëdhëniet e partneritetit strategjik afatgjatë ndërmjet Turqisë dhe Amerikës si dhe u shqyrtuan përparësitë dhe ndjeshmërinë e të dyja vendeve.

Në takim u shkëmbyen mendime në lidhje me marrëdhëniet aleate prej një kohe të gjatë ndërmjet Turqisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, sprovat strategjike të përbashkëta si dhe zhvillimet rajonale.

Në këtë kuadër u shqyrtuan në mënyrë të detajuar çështjet që ndikojnë në mënyrë negative marrëdhëniet dypalëshe dhe u kërkuan rrugët për të zhvilluar luftë të përbashkët kundrejt çdo lloj terrorizmi./ trt