Bota

Kardinali austrialian do të gjykohet për pedofili

epa06703340 Australia's most senior Catholic Cardinal George Pell (C) leaves the Melbourne Magistrates Court in Melbourne, Australia, 01 May 2018. Cardinal Pell will stand trial on multiple historical sexual assault allegations, but other charges levelled against him have been discharged his committal on 01 May 2018. EPA/JOE CASTRO NO ARCHIVING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Një gjykatëse në Australi nuk ka lejuar që procesi i nisur ndaj një kardinali të Kishës katolike të bëhet duke linçuar publikisht dhe duke shkelur të drejtën e të akuzuarit për mbrojtje.

Gjykatësja e Melburnit vendosi që kardinali George Pell, i akuzuar nga Prokuroria për abuzime seksuale ndaj të miturve, të gjykohet nga një juri me një proces të rregullt.

Gjykatësja Belinda Wallington ka rrëzuar disa nga akuzat ndaj funksionarit më të moshuar të Vatikanit-76 vjeç, por ka theksuar se ka ende elementë bindës për të vijuar procesin.

Kur ajo e ka pyetur kardinalin se si e konsideron veten të fajshëm apo të pafajshëm, prifti u përgjigj: “I pafajshëm”. /tesheshi