Kultura Shqiperia

Karikature: Servili Kadare i lepihet “shkines” Vllahutin

Bujar Kapexhiu ka bere per gazeten MAPO sot karikaturen e mesiperme. Ajo tregon servilosjen e ish-stalinistit Ismail Kadare ndaj padrones evropjane Romana Vllahutin, pasi ajo u fye nga Kastriot Myftaraj. Fotoja flet me shume sesa 1000 fjale mbi karakterin servil te ish-nen-kryetarit te Frontit Demokratik te Shqiperise Staliniste, i cili nga nje stalinist sot eshte konvertuar ne europianist dhe katolikocentrist, qe mbeshtet teza fashiste kunder Islamit dhe muslimaneve ne Shqiperi.