Islamofobi Shqiperia

Kërkoi prishjen e memorialit, Islamofobja Elida Jorgoni ndihet e frymëzuar dhe shkruan poezi

Kërkoi prishjen e memorialit, Islamofobja Elida Jorgoni ndihet e frymëzuar dhe shkruan poezi

Islamofobja Elida Jorgoni ka reaguar sot pas sulmit terrosit turkofob dhe prishjes së memorialit përkujtimor “Dëshmorët e 15 Korrikut” në Turqi që ndodhet në Parkun e Liqenit Artificial të Tiranës. Ajo e ka quajtur lajm të mirë prishjen e këtij memoriali duke nxitur në këtë mënyrë dhunë dhe prishje të bashkëjetesës ndërmjet popullit shqiptar dhe atij turk.

Statusi në facebook i Elida Jorgoni:

Lajm i mire (Takses Haber).

Shoke lame kokrren e namit,
Pordhi kali ne dere t’hanit.
Na u thye memoriali,
Ra i flamosuri nga kali.

Skenderbeu drodhi mustaqet,
Djemte e mij ruajne bajraqet.

Ja pret Ismail bej Vlora
Bravo djema ia bete fora.
Zgjohet Boletini Isa
Tash na vut flori mbi plisa.

Ia pret pasha Tepelena,
Kalaja jone ka bedena,
Shpata ime s’qenka tretur,
Shqiptaria s’paska vdekur…

U frymezova nga lajmi (e pa redaktuar)

/gazetaimpakt/