Bota

Koreja e Jugut planifikon xhami mobile për vizitorët e Olimpiadës

Për muslimanët që vizitojnë Gangneung – një nga tri vendet në provincën Gangwon ku do të mbahen lojrat – “dhoma lutjesh të lëvizshme” do të ngrihen në rajon për të tërhequr më shumë muslimanë.

2018 Olimpiada Dimërore 2018 në PyeongChang në Korenë e Jugut do të mirëpresë delegacione nga një numër rekord prej 94 shtetesh dhe turistësh anembanë botës për ngjarjen ndërkombëtare të planifikuar për muajin e ardhshëm. Ndër vizitorët do të jenë edhe muslimanët.

Për muslimanët që vizitojnë Gangneung – një nga tre vendet në provincën Gangwon ku do të mbahen lojrat – “dhoma lutjesh të lëvizshme” do të ndërtohen në rajon për të tërhequr më shumë muslimanë.

Organizata e Turizmit e Koresë, e cila promovon industrinë e turizmit të vendit nën Ministrinë e Kulturës dhe Turizmit, tha se do të zhvillojë ndërtoi objekte të lutjes prej 2.8 metra nga fillimi i shkurtit deri në vitin 2019, për t’u siguruar muslimanëve vende për të kryer ritualet e tyre të përditshme të namazit, duke përfshirë edhe vendet për abdes.

“Një total prej katër objektesh për namaz që mund të strehojnë pesë deri në gjashtë persona secili do të zhvillohen paraprakisht pranë Gangneung Oval deri në vitin 2019 me ndihmën e Provincës Gangwon. Numri mund të rritet në më shumë rajone më vonë pas disa diskutimeve gjatë dhe pas Olimpiadës, pasi numri i turistëve myslimanë që vizitojnë Korenë e Jugut është vazhdimisht në rritje “, tha një zyrtar i organizatës The Korea Herald.

Detajet, duke përfshirë vendin e saktë të objekteve dhe datën e instalimit të tyre ende duhet të konfirmohen, sipas zyrtarit.

Aktualisht, numri i muslimanëve që banojnë këtu thuhet se arrin në afërsisht 200,000, ose vetëm 0.4 për qind të popullsisë. Ka rreth 20 xhami në Korenë e Jugut.

Burimi : koreaherald / ML

OPINIONE