Korrupsion marramendës në Arabinë Saudite, mbi 100 miliard dollarë rikuperohen

Arabia Saudite i ka dhënë fund një goditjeje të ashpër ndaj korrupsionit, të urdhëruar nga Princi i Kurorës Mohammed bin Salman, që thuhet se kishte arritur të rikuperojë më shumë se 106 miliardë dollarë nëpërmjet vendbanimeve të shumë princave, ministrave dhe biznesmenëve të lartë.

Nën fushatën e befasishme të nisur në nëntor 2017, qeveria thirri 381 persona, disa si dëshmitarë dhe arriti vendbanimet e 87 njerëzve që pranuan akuzat kundër tyre, tha gjykata mbretërore në një deklaratë. Aktivet e rikuperuara përfshijnë pasuritë e paluajtshme, kompanitë dhe paratë e gatshme.

Prokurori publik refuzoi të zgjidhë rastet e 56 personave për shkak të akuzave ekzistuese penale kundër tyre, dhe tetë vetë refuzuan të arrijnë një zgjidhje dhe të akuzohen për korrupsion, shtoi deklarata. Të paraburgosurit, të cilët nuk u paditën me akuza lidhur me korrupsionin, u liruan.

Për tre muajt e parë të fushatës, shumë prej elitës ekonomike dhe politike të mbretërisë, duke përfshirë investitorin global Princi Alwaleed bin Talal, u arrestuan në Hotel Ritz-Carlton të Rijadit për gati tre muaj.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne