Shqiperia

KQZ rrëzon pretendimet e PD: Sot në mesnatë afati i fundit për listat e kandidatëve

Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve ka reaguar pas pretendimeve të Partisë Demokratike se afati për regjistrmin e listave shmëemërore të kandidatëve ka përfunduar mbrëmë. Në një deklartë për mediat, zëdhënsja e KQZ Drilona Hoxhaj deklaroi se referuar Kodit Zgjedhor ky afat përfundon sot në ora 24.00.

“Referuar nenit 67 të Kodit gor, partitë duhet të dorëzojnë listat jo më vonë se 50 ditë para datës së zgjedhjve. Afati zgjedhor llogaritet duke përjashtuar ditën e zgjedhjeve. Kjo mënyrë e llogaritjes ëhstë praktikë e ndjekur edhe në zgjedhjet e mëparshme, ku i është referuar Kodit Zgjedhor. Kjo prakitë është zbatuar edhe me përcaktim e datës 10 Prill 2017 si datë për regjistrimin e sujekteve, apo datës 19 Prill si data e fundit e regjistrimit të koalicioneve.

Data 29 Prill si data e fundit për listat shumëemërore është e deklaruar prej kohësh dhe e pranuar nga të gjtiha forcat politike, disa prej të cilave kanë edhe përfaqsues të përhershëm në mbledhjet e KQZ”, deklaroi Hoxhaj.