Uncategorized

Krimet sioniste nuk mund të dëmtojnë Rezistencën Palestineze

Krimet e cionistëve në tokat e okupuara dhe vrasja e tyre dhe plagosja e palestinezëve nuk mund të ndikojnë në vendosmërinë e këtyre njerëzve për të rivendosur të drejtat absolute të tyre nga agresorët “, tha një zyrtar iranian të shtunën.
Palestinezët luftojnë për një shkak të shenjtë, i cili gjithashtu është i rëndësishëm për opinionin publik botëror, tha Ramezan Sharif, kreu i selisë në akuzat për planifikimin e tubimeve të Ditës së Kuds (Jerusalemit) në mbarë vendin, tha në një takim lokal në kryeqytetin e Iranit, në Teheran.

Fitorja përfundimtare e palestinezëve të shtypur do të fitohet në të ardhmen e afërt, tha Ramezan Sharif.
Duke iu referuar zhvillimeve më të fundit në tokat e pushtuara dhe krimet e cionistëve që çuan në vrasjen e 70 palestinezëve dhe plagosjen e mijëra palestinezëve të tjerë, zyrtari tha se zbuluan natyrën dominuese të SHBA-ve dhe veprimet çnjerëzore të regjimit cionist të Izraelit.

Ai vazhdoi duke thënë se ‘Fatkeqësisht, disa vende arabe kanë heshtur, nuk kanë marrë qëndrim koherent dhe të vendosur për këto krime’. Ai e përshkroi më tej Ditën Ndërkombëtare të Kudsit (Jerusalemit) në Iran si një mundësi e përshtatshme për forcimin e unitetit midis shteteve islamike.
E Xhumaja e Fundit e muajit të agjërimit të Ramazanit u vendos të quhet si Dita e Kudsit, Dita e Jerusalemit nga themeluesi i ndjerë i Republikës Islamike të Iranit, Imam Humejni si një shenjë e mbështetjes për palestinezët në luftën e tyre kundër regjimit sionist.

Burimi : IRNA/ ML