Shqiperia

Kronika e NBC/ Pamjet me dron mbi kampin e muxhahedinëve në Shqipëri, dëshmia për torturat

Kampi gjigand ku jetojnë mijëra muxhaheidinë ka qenë në qendër të një investigimi nga gazetarët e rrjetit amerikan NBC. Në raportim përmendet fakti që deri në vitin 2012, anëtarët e organizatës MEK kanë qenë të përfshirë në listën e grupimeve terroristë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Europian dhe janë strehuar në Shqipëri pas një marrëveshje me amerikanët.

Banorët e kampit raporton NBC jetojnë të izoluar dhe nuk kanë kontakt me personat të tjerë, veç antarëve të grupit. Sipas kronikës, ish antarët e kësaj organizate që kanë braktisur grupimin përshkruajnë tortura dhe mohim të të drejtave elementare të njeriut.

Gjithashtu NBC raporton se Miriam Rahaxhi, liderja e muxhahedinëve ka një mbështetje shumë të fuqishme nga Sekretari për Shtetin, Xhon Bolton, Këshilltari i Donald Tramp për Sigurinë Kombëtare.