Bota

Kryebashkiaku i Londrës e quan Trumpin një ‘djalë poster’ për racistët

Kryetari i Londrës, Sadik Khan e ka quajtur Donald Trump një “djali poster për racistët”, pasi presidenti amerikan ka ripërtërirë sulmet e tij ndaj kryetarit mysliman, duke fajësuar atë për një valë e sulmeve në kryeqytetin britanik.

Trump e ka quajtur Sadik Khanin një “katastrofë”, i cili duhet të hidhet nga zyra. Londra ka nevojë për një kryetar të ri të ri, ” shkroi Trump. “Khan është një fatkeqësi – vetëm do të përkeqësohet!”

Kryebashkiaku iu përgjigj Trump-it të hënën, duke thënë se ishte “e mrekullueshme që ju keni marrë presidentin e SHBA-ve për të plotësuar tweets e një aktivisti të ekstremit të djathtë, një cicërimë raciste.”

Ai tani është një djalë poster për lëvizjen ekstreme të së djathtës dhe kjo duhet të na na shqetëson shumë, “shtoi ai.

“Është për Donald Trump për t’iu përgjigjur pyetjes se pse ai është fiksuar me mua, kjo është për Donald Trump për t’iu përgjigjur pyetjes se pse ai amplifikon tweets e aktivistëve të ekstremit të djathtë, pse ai begaton tweets me racizëm, ” tha ai.

Duke iu përgjigjur Trump, Sekretari i Shtëpisë së Mbretërisë së Bashkuar, Sayid Xhavid, tha se presidenti i SHBA duhet të “ngjitet në politikën e brendshme”.

Sadik Khan, kryetari i parë musliman në Londër, ka qenë i sulmuar nga Trump që prej rreth tre vjet më parë, kur Khan ka kritikuar kandidatin Trump për planin e tij të propozuar për të ndaluar muslimanët të hyjnë në SHBA.

Burimi : Press Tv / ML