Bota

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Natanjahu: Nuk lejojmë refugjatët sirianë të hyjnë në Izrael

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanjahu tha se qeveria e tij nuk do të lejojë civilët që ikin nga lufta në Siri të hyjnë në Izrael, megjithëse vazhdojnë t’u japin atyre “ndihmë humanitare”.

Dhjetëra mijëra civilë sirianë kanë ikur nga luftimet që po zhvillohen në jug të të Sirisë që nga 19 qershori dhe disa prej tyre kanë ngritur tenda në Lartësitë e Golanit, pranë kufirit me Izraelin.

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanjahu në një takim të kabinetit të regjimit cionist tha:

“Ne do të vazhdojmë të mbrojmë kufijtë tanë në jug të Sirisë. Ushtria e Izraelit ka thënë gjithashtu se të dielen gjashtë sirianë, përfshirë katër fëmijë, janë vrarë.

Burimi : P.Today/ ML