Opinion

Ku janë të drejtat e njeriut?

Të burgosurit palestinezë janë futur në ditën e shtatë të grevës së urisë.
Ne kuader te thirrjes per heqjen e kufizimeve per vizitat familjare, te burgosurit e greves se urise kane ngritur nje seri kerkesash nder to mund te permendim berjen thirrje per permiresim per akses ne kujdesin shendetesor; thirrje per rritje te kohezgjatjes se visitave nga 45 ne 90 minuta; thirrje nga grate e burgosura qe vizitat familjare te behen pa pengesa me xhama me qellim mundesimin e nenave per te mbajtur dhe prekur femijet e tyre; permiresim ne kushtet e qendrimit brenda burgut, nder to permendim lehtesim kufizimesh per hyrjen e librave, rrobave, ushqimeve dhe dhuratave te tjera te sjella nga familjaret; dhenien e mundesise dhe lehtesira ne arsimim; si dhe instalimin e telefonave per t’u mundesuar te burgosurve komunikimin me familjet e tyre.

OPINIONE