Bota

Kundërshtari i pavarësisë së Kosovës, në Serbi e përjetojnë keq shkarkimin e John Bolton

Presidenti amerikan Donald Trump ka shkarkuar John R. Bolton, këshilltarin e tij të tretë për siguri nacionale, pas shumë mospajtimeve që kishin pasur, në veçanti për shkak të politikave të jashtme karshi Iranit, Koresë së Veriut dhe Afganistanit.

John Bolton, ish-ambasadori amerikan pranë Kombeve të Bashkuara, njihej për qëndrimet e tij kundër pavarësisë së Kosovës, prandaj mediat në Serbi e kanë përjetuar rëndë këtë vendim të presidentit Trump.

Gazeta serbe “Kurir” me këtë titull ka paraqitur shkarkimin e John Bolton: “Trump e ka shkarkuar Boltonin, kundërshtarin e pavarësisë së Kosovës, por ja çfarë ishte vendimtare për këshilltarin e presidentit Trump”./lapsi

 

OPINIONE