Sociale

Kur shqiptari është punëtor i mirë edhe ministri gjerman ndërhyn për të mos u dëbuar nga Berlini

Familja Ajazaj nga Shqipëria, e cilësuar si shembull i integrimit të suksesshëm në Gjermani, ishte bërë temë debati në mediet gjermane. Pas 11 tetorit, ata kanë pritur ditën e kthimit në Shqipëri, pas 3 vjetësh qëndrim në Berlin.

Por, çështja duket se ka marrë një kthesë pozitive për Ajazajt. Ministri i brendshëm i landit Andreas Geisel, ka shprehur gatishmërinë që të ndërhyjë dhe të rishikohet çështja.

Fqinjët dhe të njohurit ishin të shqetësuar për largimin e çiftit shqiptar, ndërsa shefi i kompanisë ku punon Xhezo, e cilësonte si punëtorin më të mirë dhe që punonte sa për tre veta.