Kuriozitete Shqiperia

Ky është mbiemri me i përhapur në vendin tonë

Të gjithë jemi kurioz të dimë se cili është mbiemri më i përhapur në Shqipëri. Sipas një liste të publikuar së fundmi rezulton se mbiemri më i përhapur në vendin tonë është Hoxha.

Besohet se kjo ka ndodhur për shkak përhapjes në masë e myslimanizmit pas sundimit turk dhe ka bërë që ky mbiemër të haset në të gjitha vendet e Shqipërisë.

Në vend të dytë renditet Shehu, ndërsa në vend të tretë Prifti, përkatësisht tituj të fesë bektashiane dhe asaj ortodokse.

Më poshtë po ju sjellim listën me 10 mbiemrat më të përhapur në Shqipëri.

Renditen si më poshtë:

Hoxha
Shehu
Prifti
Çela
Leka
Dervishi
Hysi
Rama
Dibra
Abazi

OPINIONE