Historia Islamofobi Shqiperia

Leon Molla ben thirrje per revolte, policia kerkon arrestimin e ekstremistit katolik

Revolta katolike e nxitur nga Leon Molla kunder hidrocentralit turk ne Mirdite ka cuar forca te medha të Policisë se Mirditës qe te shkojne pranë të afërmëve të Leon Molles në Malaj, Mirditë ku kanë kërkuar vendodhjen e tij. Aksioni policor ka ardhur pas sulmin vandal qe banda katolikesh kane organizuar ne diten e sotme kunder hidrocentralit te Qafe Molles ne Mirdite ku kane vandalizuar hidrocentralin, punonjesit e tij edhe flamurin turk.

Ekstremistet katolike-mirditore i jane pergjigjur apelit per dhune nga Leon Molla i cili ne date 30.12.2017 i beri thirrje simpatizanteve te tij per sulme kunder prones private dhe publike ne Mirdite, nen justifikimin e luftes fetare. Ne njoftimin e Leon Molles shkruhej:

NJOFTIM DHE THIRRJE PËR MIRDITËN

Unë Leon Molla, ju bëj thirrje që me datën
31. 12. 2017 të gjithë Mirditorët në Qafë-Mollë për të shkulur flamurin turk të cilën e kanë betonuar në Digën e HEC-it.
Për 500 vjet Mirdita nuk ka pranuar sundim dhe flamurë pushtuesish, prandaj të gjithë në këmbë për largimin e simbolit të pushtuesit.

Ndersa ne nje poster qe Leon Molla ka hedhur ne murin e tij ai e tregon Mirditen si popull tjeter nga shqiptaret. E quan Mirditen republike etnike, tamam sikur Gjon Marka Gjoni dhe Dom Loro Caka donin te ndanin Mirditen nga Shqiperia dhe te bashkoheshin me Serbine. Shteti shqiptar i eshte pergjigjur me forcen e ligjit ekstremizmit katolik mirditor ne kohen e Zogut dhe te komunizmit.

Mbetet te shihet nese Leon Molla, i cili ka bere thirrje me heret per vrasje dhe rrahje te intelektualeve shqiptare, do te denohet nga ligji apo do lejohet qe ta thyej ate. Katoliku Sandre Lleshi i cili drejton qendren kunder radikalizmit te dhunshem duhet te arrestoje urgjentisht Leon Mollen dhe ta deradikalizoje ate dhe ndjekesit e tij.

Leon Molla i cili eshte i punesuar nga italiani Karlo Bolino raporton here pas here per gazeten Shqiptarja. Me poshte eshte videoja e Leon Molles ku ai ben thirrje per dhune dhe urrejtje etnike dhe fetare, dhe rezistence te dhunshme ndaj policise dhe shtetit shqiptar: