Bota

Lëvizja Xhihadi Islamik i Palestinës: Protesta e Kthimit, është model i ri i luftës

Zv/sekretari i përgjithshëm i lëvizjes Xhihadi Islamik të Palestinës deklaruar protesta e kthimit është një model i ri i luftës së popullit të Palestinës dhe ekziston mundësia që regjimi sionist të paraqesë ofertën për heqjen e bllokadës së Rripit të Gazës në shkëmbim të përfundimit të kësaj proteste.

Agjencia e Fars e lajmeve njoftoi se Zijad Al-Hakhale, zv/sekretari i përgjithshëm i Xhihadit Islamik të Palestinës, të hënën në një intervistë me kanalin televiziv Al Mejadin, deklaroi se regjimi sionist për të qetësuar situatën në Gaza ka filluar ta përdorë Egjiptit për arsye se rezistenca e Palestinës në kohën dhe vendin e përshtatshëm do të hyjnë në veprim për t’iu kundërpërgjigjur veprimeve të regjimit sionist. Grupet e rezistencës nuk kërkojnë luftë, por nëse u imponohet ndonjë luftë atyre ata janë të gatshëm t’i kundërpërgjigjen asaj”. Ndërkohë Usama Hamdan anëtar i lartë i lëvizjes Rezistenca Islamike Palestineze (Hamas), gjithashtu ka thënë se populli i Palestinës në Gaza, Kods, Bregun Perëndimor të Lumit Jordan dhe në territoret e pushtuara në vitin 1948, do të vazhdojnë protestat e tyre kundër vendimit të Amerikës dhe për të fituar të drejtat./ PT