Bota

Lideri i Partisë Republikane Popullore të Turqisë: O Erdogan, ti je diktator

Erdogan akuzoi pjesëmarrësit në protesta për lidhje me organizatorët e grusht shtetit të vitit të kaluar dhe deklaroi: “Mos u hapitni nëse arrestoheni nga aparati gjyqësor.

Partia Republikane Popullore gjashtë ditë më parë ka filluar protestat kundër qeverisë së Erdoganit. Ky marsh protestues ka filluar nga Ankara dhe po vazhdon drejt Stambollit 425 km. Ky marsh protestues është organizuar në shenje proteste kundër arrestimit të një deputeti të kësaj partie në Parlamentin e Turqisë. Ky deputet me akuzë të spiunazhit është dënuar me 25 vjet burg. Lideri i Partisë Republikane Popullore të Turqisë i quan politike këto akuza dhe ka akuzuar Erdoganin për ndërhyrje në sistemin gjyqësore./PT

OPINIONE