Bota

Lufta në Siri: Nevoja për të drejtën dhe për të vepruar tani

Lufta në Siri është zhvilluar në disa nivele. Një nga këto nivele është suksesi i propagandistëve perëndimorë për të parandaluar të vërtetën me qëllim që të arrijnë atë që duan.

E vërteta ka qenë gjithnjë e disponueshme, por rrallë e pranuar edhe pse të vërtetat vinin nga burime të besueshme perëndimore. Çfarë mund të jetë më e dënueshme se këto të vërteta të fshehura dhe të papranuara?

Vetë studiuesit me reputacion kanë konfirmuar shumë kohë më parë ata që perëndimi refuzon të pranojë.

Evidenca në terren e zonave të çliruara vazhdon të zbulojë krimet monstruoze terroriste të Perëndimit dhe vazhdon të tregojë fajësinë e vazhdueshme të Perëndimit në krimet më të larta ndërkombëtare. Çfarë mund të jetë më e drejtpërdrejtë se kjo? (Ka edhe një shënim që shpjegon se “dhuratat” janë nga SHBA.)

Ndoshta ajo që mungon është një tjetër e vërtetë. Askush përveç se një klase të vogël oligarke transnacionale nuk përfiton nga gjithë kjo vdekje dhe mjerim.

Të gjitha paratë publike që Pentagoni dhe komplekset industriale ushtarake të një mori të kombeve (duke përfshirë edhe Kanada) po zhduken nga masat, shërben per t’i varfëruar të gjithë, por jo “elitat”.

Pjesa më e madhe e Amerikës së Veriut po bëhet gjithnjë e më e “tretë e tretë” (për të huazuar një term nga Michael Parenti). Prof. James Petras, nga ana e tij, e shpjegon këtë.

“Miliarderë në industrinë e armëve dhe konglomeratët e sigurisë, mercenarë që marrin mbi 700 miliardë dollarë nga buxheti federal dhe mbi 100 milionë punonjës amerikanë kanë mungesë të kujdesit shëndetësor adekuat dhe fëmijët e tyre janë të arsimuar në shkolla të përkeqësuara.”

Ndoshta këto realitete të errësuara do të ndihmojnë në nxitjen e Perëndimit që lufta e globalizuar dhe varfëria duhet të përfundojnë, TANI.

Mark Taliano është një bashkëpunëtor shkencor i Qendrës për Kërkime mbi Globalizmin (CRG) dhe autori i Zërave nga Siria, Global Research Publishers, 2017.

Burimi: Global Research/ Gazeta impakt

OPINIONE