Bota

Maas: Gjermania kërkon përmirësimin edhe më shumë të marrëdhënieve me Turqinë

Ministri i Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Heiko Maas tha se dëshirojnë normalizimin e mëtejmë të marrëdhënieve mes Gjermanisë dhe Turqisë.

Maas në një deklaratë për gazetën “Kölner Stadt-Anzeiger” foli në lidhje me vizitën e presidentit të Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan (ende të pacaktuar), që do ta realizojë në Gjermani.

Maas thekson se normalizimi i marrëdhënieve është në interes të të dy shteteve. Sipas tij, marrëdhëniet me Turqinë kanë një rëndësi jetike për ta për shkak të 3 milionë qytetarëve me prejardhje turke që jetojnë në Gjermani, duke theksuar se edhe Turqia ka interes sidomos për nga aspekti i marrëdhënieve ekonomike.

Shefi i diplomacisë gjermane Maas thotë se në takimet gjatë vizitës së presidentit Erdoğan do të shtrohen në tryezë çështjet të cilat po diskutohen një kohë të gjatë. (AA)

OPINIONE