Rajoni

Maqedoni: Intensifikohet bashkëpunimi ekonomik me Iranin

Ndërmarrjet e Maqedonisë dhe Iranit munden bashkë të krijojnë prodhime që më pas mund t’i shesin në tregje të treta.

Por, nevojitet patjetër të shfrytëzohen të gjitha resurset dhe kapacitetet për nxitjen e marrëdhënieve mes dy shteteve.

Kryetari i Odës ekonomike të Iranit thotë se ka potencial në shërbimet e teknikës dhe inxhinierisë, në ndërtimin e elektranave, infrastrukturës rrugore dhe detare, prodhim dhe përpunim të naftës dhe gazit, pajisjeve mjekësore dhe farmaci si dhe në bujqësi dhe blegtori.