Rajoni

Maqedonia: Kryeqyteti botëror i lajmeve të rreme

Maqedonia do jetë destinacioni i samitit digjital për vendet e Ballkanit Perendimorë që do të mbahet në pranverë vitin e ardhëshëm e i cili do jetë i pari në rajon, ndërkohë që qeveria e ka dakorduar këtë me Sarajevën në mbledhjen e këshillit të rajonit për bashkëpunim.

Pritet që në këtë samit të marin pjesë mysafirë të lartë nga bota e politikës dhe teknologjisë, do hapen tema të rëndësishme në rrjetet digjitale dhe shërbimet, për besimin dhe sigurinë, lidhshmërinë dhe qasjen si dhe digjitalizimin.

Për paraqitjen e lajmeve të rrejshme do të organizohet madje dhe një punëtori.

“Një pjesë e madhe e digjitalizimit si 1/4 e e industrisë që po bën revolucion me anë të lajmeve të rrejshme, e për sfidat në këtë sferë do organizohet dhe një punëtori”, ka deklaruar sot ministri i shoqërisë informative dhe administratës Damjan Manchevski