Bota

Masakra e muslimanëve të Mjanmarit dëshmi e dy standardeve të Perëndimit

Një zyrtar iranian përshkroi kushtet aktuale të muslimanëve Rohingya në Myanmar si dëshmi të standardeve të dyfishta të Perëndimit kur është fjala për mbrojtjen e të drejtave të njeriut.

Duke folur për Agjencinë e Lajmeve IQNA, Ghulam Riza Mesbahi Mukaddam, një anëtar i Këshillit të Iranit, tha se institucionet perëndimore të të drejtave të njeriut dhe qeveritë kanë dështuar të luajnë një rol konstruktiv në dhënien fund të masakrës së muslimanëve Rohingya, sepse ata besojnë se populli i Perëndimit është më i rëndësishëm se ato në Lindje, përfshirë muslimanët.

Ai theksoi më tej nevojën për shteteve muslimane, popujt si dhe institucionet islame si Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC) për të bërë përpjekje për të ndihmuar minoritetin musliman të përndjekur dhe për t’i dhënë fund dhunës anti-muslimane në Mianmar.

Qindra Muslimanë Rohingya janë vrarë dhunshëm në shtetin Rakhinë të Myanmarit në javët e fundit.

OKB-ja e ka përshkruar goditjen e ushtrisë së Myanmar mbi muslimanët në Rakhine si një lëndë mësimore e pastrimit etnik, me muslimanët e zhvendosur të Rohingya në Bangladesh duke i djegur fshatrat e tëra duke i rrahur, përdhunuar nga bandat dhe masakruar.

Muslimanët Rohingya në Myanmar janë përballur me diskrimin të rëndë dhe dhunë në vitin 2012, ku janë vranë me qindra muslimanë dhe rreth 140,000 njerëz u dëbuan nga shtëpitë e tyre.

Burimi : IQNA/ ML