Shqiperia

Mashtronin shqiptarët me viza kanadeze: Dënohen me 10 vite burg nënë e bijë,

Lule dhe Adeila Makashi janë dënuar nga Gjykata e Tiranës me 10 vite heqje lirie pasi mashtruan me viza kanadee, kundrejt shumave të parave më shumë se 200 shqiptarë. Shumat e paguara për këto viza fiktive, arrinin në mijëra euro.

Lule Makashi është dënuar përfundimisht me 6 vite burg, pasi përfitoi uljen e dënimit me një të tretën për shkak të gjykimit të shkurtuar.

E bija u dënua me katër vite burg teksa firma që zotëronte Lule Makashi u gjobit me 5 milion leke të reja.

Nënë e bije u deportuan nga Kanadaja në prill të vitit 2016.