Bota

Më shume ushtare amerikane dhe franceze mberrijne në Sirine verilindore

SHBA dhe Franca kanë dërguar konvojë të rinj ushtarakë në provincën Hasaka në pjesën verilindore të Sirisë, njoftoi të martën një media arabe, duke shtuar se forcat amerikane dhe franceze kanë rritur lëvizjet e tyre ushtarake në pjesën verilindore të luftës vend.
Rrjeti televiziv Al-Manar njoftoi se një kolonë e re ushtarake amerikane, duke përfshirë disa automjete, arriti në qytetin Hasaka dhe më vonë u zhvendos drejt qytetit të Shadadit në Southern Hasaka.

Rrjeti citoi burimet në terren si raportim se autokolona amerikane e automjeteve të blinduara u zhvendos drejt al-Shadadi nga një bazë ushtarake në veri të Digës së Khabourit.

Al-Manar më tej tha se tre automjete ushtarake nën flamur francez hynë në një bazë të milicisë kurde në rajonin al-Aliyeh silos në jug të qytetit Ra’as al-Ein në Hasakan veriperëndimore.

Një tjetër media arabe njoftoi gjithashtu sot se ushtria amerikane ka ngritur një bazë të re ushtarake në krahinën Hasaka, pavarësisht pretendimeve të Presidentit Donald Trump se Uashingtoni është vendosur të tërheqë forcat nga Siria.

Faqja e internetit të lajmeve të Moraseloun citon aktivistët e medias si raportim se forcat amerikane kanë filluar ngritjen e një baze të re ushtarake midis qyteteve të Tal Tamer dhe Tal Bidar në provincën Hasaka në verilindje të Sirisë.

Ajo shtoi se SHBA planifikon të ngrejë një aeroport ushtarak afër bazës.

Donald Trump njoftoi së fundmi se Uashingtoni është i vendosur të tërheqë forcat ushtarake nga Siria