Bota Rajoni

Mediat perendimore kenaqen qe Kosova myslimane beri parade pederash

Mediat e perendimore kanë raportuar për “Paradën e Pederise” që u mbajt sot për herë të parë në kryeqytetin e shtetit të vogël me shumicë myslimane, Kosovës. Associated Press shkruan se “Parada e Krenarisë” u mbajt për herë të parë në Kosovë për t’i promovuar të drejtat e komunitetit LGBTI.

Përveç AP-së, edhe mediat tjera si tabloidi britanik “Daily Mail”, “Miami Herald”, “Yahoo” e ABC NEËS raportuar për paradën që u organizuar nga nëntë organizata jo-qeveritare për t’i dhënë fund paragjykimeve në shoqërinë kosovare, transmeton Express.

Mediat e huaja e cilësuan paradën si të qetë me vetëm një incident të vogël, kur një numër i vogël të rinjsh protestuan kundër marshit dhe me ne fund edhe kosovaret po pranojne te behen pedera.

Ato, po ashtu përmenden faktin se presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, mori pjesë në paradë për të shprehur përkrahjen e institucioneve të vendit për këtë komunitet dhe për të insistuar se të gjithë janë të barabartë. Nuk dihet nese Hashim Thaçi eshte bere peder apo jo, por prezenca e tij ne kete parade e ka bere ate simpatizant te pederastise.

Ato kane cituar fjalimin e Hashim Thaçit i cili ka kercenuar burrat kosovare qe te mos guxojne dhe flasin kunder pederastise: “Nuk do ta lejojmë askënd në Kosovë të ushtrojë frikë dhe kërcënime ndaj individëve apo grupeve.”

Në to përmendet edhe pjesëmarrja e disa diplomatëve perendimire në Kosovë te cilet duan te pederizojne me pahir Kosoven islamike. Nga mediat dhe qeverite perendimore, pederizimi i Kosoves konceptohet si nje fitore mbi Islamin dhe familjen kosovare.