Bota

Merkel dikton udhëheqjen e re të BE-së

Kancelarja Merkel komentoi rezultatet e mira  të të Gjelbërve në zgjedhjet evropiane, duke thënë se ata zgjodhën tema me interes për qytetarët, sicc është diskutimi mbi ndryshimet klimatike.

Në një intervistë për CNN ajo tha se  në Gjermani dhe në vendet e tjera duhet bërë më shumë që që “forcat e errëta të mos gjejnë mbështetje”.

Merkel gjithashtu përshëndeti pjesëmarrjen në rritje të qytetarëve në zgjedhjet evropiane. Në të njëjtën kohë ajo theksoi se “Partia e saj është forcë kryesore në Parlamentin Europian dhe  të luajë një rol të rëndësishëm në zgjedhjen e personave udhëheqës në zyrat e Bashkimit Evropian.”

Ajo kujtoi se Partia Popullore Evropiane (EPP), e cili përfshin Partinë Kristian Demokrate (CDU), mori pjesë në fushatën zgjedhore me kandidatin e saj Manfred Ëeber, i cili ka shpresa për t’u bërë presidenti i ri i / Komisionit Komisioni Evropian “./respublica