Shqiperia

Meta: Nuk është momenti për prova force, jam i gatshëm të kontribuoj për dialogun mes palëve

Presidenti Ilir Meta ka kujtuar sot anullimin e zgjedhjeve prej tij 10 ditë më parë duke patur qëllim qetësimin e situatës dhe krijimin e mundësive për dialog. Meta ka shtuar se nuk është momenti për prova force, por për përgjegjshmëri të lartë kombëtare. Ai u shpreh i gatshëm për të kontribuar në dialogun mes palëve.

“U bënë dhjetë ditë që është në fuqi dekreti i Presidentit të Republikës për anulimin e datës së zgjedhjeve më datë 30 qershor, me qëllim qetësimin e situatës dhe krijimin e mundësive për dialog, që do të normalizonte situatën politike dhe do të krijonte mundësinë për një datë të re të zgjedhjeve vendore, gjithëpërfshirëse dhe demokratike.

Theksoj sërish se nuk është kurrsesi momenti për prova force, për retorikë përçarëse dhe provokuese, por për maturi dhe përgjegjshmëri të lartë për interesat kombëtare të vendit dhe vazhdimësinë e integrimit evropian që është objektiv kombëtar i të gjithë shqiptarëve.

Sërish insistoj me forcë rëndësinë e dialogut mes palëve e njëkohësisht gatishmërinë time për të kontribuar për një zgjidhje sa më të shpejtë”, u shpreh Meta./lapsi

OPINIONE