Bota

Mijëra njerëz tubohen në solidaritet me grevën e urisë të të burgosurve palestinezë

Mijëra protestues palestinezë u mblodhën në qytetin e Ramallahut në Bregun Perëndimor në solidaritet me të burgosurit palestinezë në grevë uriu, të cilët po mbahen në burgjet izraelite nën kushte të tmerrshme.

Demonstruesit u mblodhën në Sheshin Nelson Mandela të mërkurën, duke kërkuar dhënien fund të burgosjes për solidaritet dhe të paraburgimit administrativ.

Protestuesit thërrisnin “Liri, liri” dhe tundnin flamuj palestinez dhe postera të Marwan Barghoutit, kreut të grevës së urisë, e cila mbushi 17 ditë të mërkurën.

Greva nisi nga 1.500 të burgosur palestinezë më 17 prill për të kërkuar kushte më të mira, duke përfshirë vizitat familjare, kujdesin më të mirë mjekësor dhe dhënien fund të burgosjes për solidaritet dhe të paraburgimit administrativ.

Gruaja e Barghutit, Fadwa, iu drejtua kurorës në emër të bashkëshortit të saj. Ajo tha: “Kjo betejë (greva e urisë) është pjesë e betejës sonë kundër pushtimit dhe për pavarësi dhe dinjitet”.

“Liria e të burgosurve hap rrugën për lirinë e të gjithë kombit”, tha ajo. “Prandaj, njerëzit dhe udhëheqja duhet të mbështesin grevën”.

Barghouti, i cili po vuan pesë dënime të përjetshme mbi rolin e tij në intifadën e dytë, lëshoi ​​një raport të mërkurën, duke thënë se Izraeli “nuk mund të na zhdukë, as të na izolojë, as të na thyejë”.

“Kjo grevë urie synon të ballafaqohet me politikat okupuese të padrejta, të vazhdueshme dhe në rritje të Izraelit kundër të burgosurve dhe të afërmve të tyre. Ne theksojmë vendosmërinë tonë për të ndërmarrë këtë luftë, pavarësisht nga kostoja,” shtoi ai. / © Gazeta Impakt