Bota Islamofobi

Milano: Liderët e ekstremit të djathtë sulmojne BE-në dhe Islamin (Video)

Të mbledhur në Milano, liderët populistë të ekstremit të djathtë në Europë, mbajtën një tubim në publik ku sulmuan jo vetëm BE-në por dhe Islamin.

Do mjaftonte prania aty e politikanit nacionalist hollandez, Geert Wilders, i cili lëshoi frazën “Mjaft e Islamit”.

Para tij, lideri i ekstremit italiane drejtë Matteo Salvini quajtur LEGA-s dhe nr.2 i qeverisë italiane, Mateo Salvini, mikëpritësi i tubimit, tha:  “Nuk ka ekstremistë këtu, nuk ka racistë apo fashistë. Ekstremistët janë ata që për 20 vjet po sundojnë Evropën në emër të varfërisë dhe pasigurisë”.

Por dhe ky nuk u mjaftua me kaq, duke bërë një kapërcim te Islami e gjykuar këtë të fundit me klisheizimin e njohur, atë të mosvlerësimit të gruas. “Është një fe që pohon se një grua ka vlerë më pak se burrë”, tha Salvini.

Në tubim foli dhe liderja e ekstremit të djathtë francez, Marine Le Pen.

Ajo ftoi për lufta ndaj emigracionit.

“Ne duhet t’i themi ‘Jo’ emigracionit që vë në rrezik sigurinë e kombit tonë, e marrëdhënieve tona sociale dhe vlerave tona civilizuese”, tha Le Pen. /tesheshi