Shqiperia

Mimoza Hafizi: Nuk iki nga LIBRA, Blushi do ta kthejë në domen personal!

Kontrolli mbi LIBRA-n duket të ketë qenë shkaku kryesor i konfliktit mes Ben Blushit dhe Mimoza Hafizit. Pas humbjes në 25 Qershor ku LIBRA mbeti e papërfaqësuar në parlament, Mimoza Hafizi nisi kërkesën për ndryshimin e statutit.
“Disa muaj më parë, unë propozova një paketë të vogël ndryshimesh statutore, për ta bërë më efikas funksionimin e Libra-s, pa cënuar kolegjialitetin dhe frymën demokratike. Kam insistuar të ruaj të drejtën e çdo anëtari dhe veçanërisht të njerëzve që kanë kontribuar fort, për të propozuar emrat e përfaqësuesve politikë Libra apo të kandidatëve për organet drejtuese. Që këto kompetenca të mos kthehen në asnjë mënyrë në ekskluzivitete të kryetarit apo kujtdo qoftë. Se kam dashur që Libra të mos jetë Rilindja, nga e cila kam ikur me protestë, bashkë me z. Blushi, pikërisht për arsye demokracie dhe respekti normash” shkruan Mimoza Hafizi.
Sherri ka nisur kur Blushi është njohur me nismën e Mimoza Hafizit për të ndryshuar statutin. Projektit të Hafizit, Blushi i është përgjigjur me disa ndryshime të tjera statutore.
“Eshtë ky qëndrim i imi i patundur, që ka prekur projektin e ri të z. Blushi për ta kthyer Libra-n në një domen të vetin personal, projekt i cili po kthjellohet çdo ditë pas 25 qershorit. Përmes ndryshimeve statutore, që kanë nxjerrë kokën në një dokument fillestar të sapo hartuar e qarkulluar nën presionin e tij, ai po tenton të përqëndrojë kompetencat në dorën e tij të vetme. Ky do të ishte dhe uzurpimi « de jure » i Libra-s” shkruan Hafizi, sipas të cilës në parti ka nisur spastrimi i mbështetësve të saj.
“Rreth kryetarit janë mbledhur vetëm një grup i vogël njerëzish të tij të preferuar, që nuk mendojnë gjë tjetër veç si të shpallin sa më shumë armiq të brendshëm, të përjashtojnë apo largojnë personat më kontribues dhe me influence, t’i ushtrojnë presion anëtarëve të thjeshtë për të denigruar kundërshtarët, të përdorin mjetet e propagandës së partisë në funksion të interesave të grupit të tyre” shkruan Hafizi.