Bota

Ministri i jashtëm gjerman: Evropa nuk do të heshtë përball aventurave të sauditëve

Ministri i punëve të jashtme të Gjermanisë ka paralajmëruar se janë zgjeruar dëshirat aventureske të krerëve të Arabisë Saudite, por Evropa nuk do të heshtë përballë aventurave të tyre.

Kanali Al-Xhazira njoftoi se Sigmar Gabriel, ministri i punëve të jashtme të Gjermanisë, të premten ka kritikuar ashpër veprimet e Arabisë Saudite ndaj Sa’d Al-Hariri, kryeministrit të Libanit dhe i ka quajtur ato të pazakonshme. Gabriel ka thënë se ambiciet për aventura janë gjeruar te krerët e Arabisë Saudite, ndërsa ka theksuar se Evropa nuk do të heqtë përball një çështjeje të tillë. Arabia Saudite po ndjek një politik e cila pas konfliktit në Jemen dhe krizën me Katarin, tani ka arritur kulmin e saj në çështjen e Libanit. Askush nuk mund ta ndalojë Al-Haririn dhe familjen e tij që ta pranojë ftesën për ta vizituar Francën”, – shtoi ndër të tjera Sigmar Gabriel./ PT