Shqiperia

Miratimi i rezolutës për antisemitizmin, reagon SHBA: Krenarë që e quajmë Shqipërinë partnere! Ja çfarë na kujton

Miratimi i rezolutës për antisemitizmin, reagon SHBA: Krenarë që e quajmë Shqipërinë partnere

Ambasada e SHBA në Tiranë reagon pas miratimit me 111 vota në Kuvend të rezolutës për antisemitizmin.

Përmes një mesazhi në ‘Facebook’, ambasada amerikane thekson se ky akt na kujton historinë e Shqipërisë dhe strehimin e viktimave të persekutimit në mënyrë të guximshme, pa marrë parasysh koston dhe pavarësisht nga rreziku.

“Sot, parlamenti miratoi përkufizimin e Aleancës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit për antisemitizmin. Ky akt vazhdon traditën e gjatë të Shqipërisë në luftën kundër urrejtjes. Na kujton gjithashtu historinë e Shqipërisë dhe strehimin e viktimave të persekutimit në mënyrë të guximshme, pa marrë parasysh koston dhe pavarësisht nga rreziku. Shtetet e Bashkuara janë krenare që e quajnë Shqipërinë një partnere dhe aleate ndërsa vazhdojnë angazhimin e tyre për dinjitetin e çdo individi”, thuhet në reagimin e ambasadës së SHBA./tpz