Bota

Moderatorët e përmbajtjeve në Facebook përdorin Drogra dhe Seks në Punë për të përballuar Stresin – Raport

Duke parë mijëra video vrasjesh dhe përdhunimesh shkakton shqetesim tek punëtorët, thotë raporti.

Moderatorët e përmbajtjes në Facebook përdorin  alkool, marrin drogë dhe madje bëjnë seks kur punojnë në  përpjekje për të përballuar  stresin qe ju vjen nga shikimi i videove të panumërta të dhunshme dhe fotografive të njerëzve që postojne ne  platformat e mediave sociale, thuhet ne një raport te The Verge.

Stafi i moderatorëve është punësuar nga   Cognizant, një kontraktues që operon ne një objekt në   Arizona. Njerëzit që punojnë objekti paguhen 15 $ në orë   – 4 $ më shumë se paga minimale në   Arizona   – për  te parë një sasi të vazhdueshme të   shakave fyese, kërcënimeve të mundshme dhe videove me prerje koke dhe vrasje, thotë raporti.

Sipas   The Verge, moderatorëve u lejohen dy pushime nga 15 minuta, një pushim ne drekë prej 30 minutash dhe nëntë minuta “kohë qetesimi” gjatë  një ditë pune. Megjithatë, shumica e   kohes zakonisht harxhohet   ne rradha të mëdha për të pritur përdorimin e një banjo sepse  ka vetëm tre banjo  per qindra  punëtorët.

Megjithatë, kënaqesia e nevojave trupore është e komplikuar  te shumë punonjës qe përdorin banjot  per te bërë seks, si   një mënyrë për të  përballuar  stresin që vjen nga shikueshmeria e  materialeve fyese.

Megjithatë, pasur e një pushimi në  dollap nuk është mënyra e vetme që moderatorët e Facebook të ndriçohen, shkruan Verge. Disa punonjës rrëfehen  se e gjejne veten te  pirja e alkoolit dhe përdorimi i drogës në pune “për të harruar”, gjithashtu.

Rrjedha e vazhdueshme e postimeve te mediave sociale  bën moderatorët qe ngadalë te përqafojnë idetë që ata janë ngarkuar për të moderuar. Njësiti i mëparshëm qe moderonte armatosjen rrëfeu   që ai nuk beson më se 11 shtatori ishte një sulm terrorist. Ai është diagnostikuar me çrregullim te stresit post-traumatik dhe ankth te përgjithshëm , tha ai ne intervistë.

Punonjësit në trajnim jane detyruar në mënyrë efektive për të shikuar përmbajtje, të paaftë për të   fikur  audiot ose te pushonin videot, thotë raporti. Privilegje të tilla bëhen të disponueshme vetëm për punonjësit me kohë të plotë.

Punonjësit i nënshtrohen   kufizime të rrepta ne pune: as telefona, as copa të vogla letrash nuk lejohen  ne zonat e punës me  frikën se një moderator mund të shkruajë   të dhënat personale të një përdoruesi. Të gjitha sendet e lejuara   – të tilla si   shishe për locion duhet të futet  ne qese plastike transparente në mënyrë që mbikëqyrësi t’i shohë ato.

Rregullat që zbatohen  te moderimi ndryshon vazhdimisht, thonë punëtorët. Ndonjëherë rregullat ekzistuese nuk kanë kuptim të veçantë: të tilla si  duke lejuar “preferuarin tim zez***  “komente si” përmbajtje të qartë pozitiv “, ose duke lejuar “njerëzit me autizëm duhen sterilizuar “, pasi   Autizmi nuk llogaritet si “karakteristikë e mbrojtur”, siç është   ajo gjinore ose racore.

Ndonjëherë, mbikëqyrësit nuk mund të vijnë   ne një konsensus të vetëm në lidhje me një temë të caktuar, duke u thënë disa moderatorëve   te fshinin një video në lidhje me  një ngjarje të veçantë, ndërsa iu thoshte të tjerëve ta  mbanin.

Ndërkohë, duke rënë poshtë   vetëm  95% e   vendimeve te sakta të moderimit mund t’ju nxjerrin nga puna. Ankesa e vendimit të   një menaxher te sigurimit të cilësisë (QA) është shumë i komplikuar. Si rezultat, moderatorët e ndërprerë shpesh kërcënojnë me QA-të   dhunës fizike   vendimet e tyre. Një menaxher i QA-së tha që ai dshte të sillte  një armë te   puna, sepse, nga   fundi i   ditës, gjithmonë e prisin moderatorët  te vetura e tij.

Megjithatë, Njohësi mohon çdo rrezik se punonjësit e tyre zhvillojnë PTSD. Në vend të kësaj, kompania thotë se punonjësit ka të ngjarë të kene “rritje post-traumatike”, duke u bërë emocionalisht më te fortë, thotë Raporti i Pavarur.

Një zëdhënës i Facebook lëshoi ​​një deklaratë në  përgjigje ndaj  Raportit te Verge-s, duke cituar se kompania ka disa standarde në lidhje me “mirëqenien dhe mbështetjen”.

“Ne e vlerësojmë punën e vështirë të  rishikuesit e përmbajtjes dhe ka standarde të caktuara përreth   mirëqenies dhe mbështetjes se tyre “, thuhet në deklaratë.” Ne punojmë me  vetëm partnerët global me reputacion që kanë standarde   ne fuqinë punëtore të tyre dhe bashkërisht i zbatojmë këto standarde ,  pikat e rregullta të kontaktit jane qe te  sigurohemi që mjedisi i punës të jetë i sigurt dhe mbështetës dhe që burimet më të përshtatshme të jenë në vendin e punes. ”

Megjithatë, në   një tjetër deklaratë nga   Facebook , Njohës pranuan se do të hetojnë akuzat e bëra  nga raporti dhe do të marrin “veprime të përshtatshme”./ sputniknews/ Gazeta Impakt

OPINIONE