Bota

Moska: Vendimi i Trump është i njëanshëm dhe jo në interes të paqes

Ministria e Jashtme ruse njoftoi se Moska është shumë e shqetësuar për vendimin e SHBA-së për të zhvendosur selinë e ambasadës nga Tel Avivi në Kuds.

Ministria e Jashtme ruse gjithashtu deklaroi se vendimi i SHBA është i njëanshëm dhe jo në interes të paqes. Në një deklaratë të ministrisë thuhet se Moska mbështet të gjitha rezolutat e Këshillit të Sigurimit dhe të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, si dhe planin arab të paqes dhe është e mendimit se një zgjidhje e drejtë dhe e qëndrueshme e konfliktit të vjetër palestinez-izraelit, i cili siguron zgjidhjen e të gjitha aspekteve të statusit përfundimtar të territoreve palestineze, duke përfshirë një çështje të ndjeshme në Jerusalem, nëpërmjet bisedimeve të drejtpërdrejta palestinez-izraelite, duhet të arrihet në bazë të të drejtës ndërkombëtare , dhe rezolutat përkatëse të Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe të Asamblesë së Kombeve të Bashkuara./ PT